Despre

Înființat în anul 2014 la inițiativa domnului rector prof. univ. dr. Pavel Năstase în conformitate cu planul său managerial în care a definit ca prioritate strategică pentru ASE ”promovarea spiritului antreprenorial în cultura instituțională a universității publice”.
Elementele care diferențiază incubatorul de afaceri din ASE de alte entități de sprijinire a tinerilor antreprenori sunt:
a) este un spațiu de coworking
b) are ca obiectiv formarea unei comunități
c) asigură resursele necesare unei firme aflate la început

a. Este un spațiu de coworking – incubatorul de afaceri oferă un mediu de lucru cu toate facilitățile existente într-o companie modernă : birouri, sală pentru întâlniri, infrastructură IT&C (imprimantă, scanner, acces la Internet de mare viteză, videoproiector etc). Evitând o abordare rigidă și cu imaginea mediului de lucru din marile firme de IT&C am gândit un spațiu multifuncțional dotat cu mese și scaune ce pot fi ușor reconfigurate, cu fotolii tip puf, un colț de lectură cu o bibliotecă cu tematică antreprenorială. Spațiul servește și ca loc de aniversare a unor evenimente importante în viața comunității de tineri antreprenori și sprijină sărbătorirea spiritului antreprenorial
b. Are ca obiectiv formarea unei comunități – într-o lume a mobilității și portabilității ne-am pus încă de la început întrebarea ”De ce ar veni un student să lucreze în incubatorul de afaceri?”. Pe lângă facilitățile spațiului (apă, cafea etc) motivul cel mai important este să vină să găsească colegi cu aceleași pasiuni sau altele complementare, relațiile necesare pentru a derula o afacere, mentorshipul și coachingul necesar să îi ajute să își valorifice potențialul.
c. Asigură resursele necesare unei firme aflate la început – pe lângă resursele unui spațiu de coworking, incubatorul oferă studenților și posibilitatea de își stabili sediul social, acces la servicii de contabilitate și juridice și bineînțeles, pe baza programelor și proiectelor derulate, finanțare de tipul „seed”

In anul 2015 Academia de Studii Economice din București a câștigat mai multe proiecte în cadrul competiției Romania Startup prin care se pot acorda subvenții pentru înființarea de întreprinderi de până la 25.000 de euro. Unul dintre aceste proiecte are ca obiectiv dezvoltarea incubatorului de afaceri, deschiderea unui nou centru de sprijin pentru tinerii antreprenori și acordarea a 40 de astfel de finanțări.